Campus SO Zenit

 

logo campus zenit

Campus Zenit

Campus Zenit is een groene campus in het hartje van Turnhout. De statige bomen zijn een rustpunt op de drukke Merodelei en zorgen voor een aangename sfeer voor leerlingen en leerkrachten. Op Campus Zenit vind je drie scholen terug.

De kern is Secundair Onderwijs Zenit zelf. Met een erg uitgebouwde grafische tak (gaande van TSO afdelingen multimedia tot druktechnieken en publiciteit in het BSO) biedt SO Zenit het ruimste pakket aan grafische vakken. de school zet binnen deze afdelingen in op internationalisering, op samenwerking met het bedrijfsleven en op competentie-verwerving om leerlingen in deze snel groeiende en evoluerende sector up-to-date te houden.

Hiernaast biedt SO Zenit ook een ruim pakket wetenschappelijk – technische vakken aan. Industriële wetenschappen en ICT zijn veeleisende TSO afdelingen die leerlingen klaarstomen op het hoger onderwijs. Samenwerking met hogescholen uit de regio is dan ook waar de school voor kiest om de leerlingen optimaal voor te bereiden.

Binnen het technische luik vind je op SO Zenit elektriciteit, hout, automechanica enz. een uitgebreid overzicht vind je op de pagina wetenschappen-techniek.
Binnen deze vakken kiest de school voor een optimale stagebegeleiding, een nauwe samenwerking met bedrijven en met de focus op onmiddellijke werkgelegenheid na het afstuderen voor elke leerling.

SO Zenit zet in op leerlingbegeleiding en studieloopbaanbegeleiding. Leerlingen worden aangesproken op hun leerhouding om later in het bedrijfsleven goede werknemers te worden. Ook begeleiden de leerkrachten hen in functie van hun vaardigheden, interesses en werkgelegenheid.

Helemaal links biedt CVO Horito een waaier van opleidingen aan voor volwassenen. Zowel graduaten, lerarenopleidingen als hobby-opleidingen vallen in het pakket van CVO Horito.

Binnen het secundair onderwijs vind je op Campus Zenit Deeltijds onderwijs De Vesten, waar leerlingen leren en werken kunnen combineren om hun diploma te behalen.

Directieteam

  • Alexia van Bladel (directeur Campus Zenit, afd. grafische en wetenschappen-techniek)
  • Bart Otten (adjunct-directeur, Campus Zenit)

Contact

De Merodelei 220
2300 Turnhout
tel. 014/47 14 40
fax. 014/47 14 44
contact

Links

Smartschool
Blog multimedia
Vind Campus Zenit (leuk) op Facebook!

© 2012 Scholengemeenschap Turnhout Scholengroep Kempen